Nieuws 15/05/2013 om 21:00

Galaxy S4 met stock-android aangekondigd door Google

De Galaxy S4, het nieuwste vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant, is sinds enkele weken verkrijgbaar in de winkels. De versie zoals deze nu in de winkels ligt is voorzien van het besturingssysteem Android met daarover Samsungs eigen laag genaamd TouchWiz.

I/O conferentie

Zoekmachinegigant Google heeft op haar I/O conferentie aangekondigd een versie van de Galaxy S4 te gaan verkopen welke draait op een stock-versie van het besturingssysteem Android. Het toestel zal hardwarematig hetzelfde zijn als de eerder verschenen Galaxy S4 alleen zal op dit toestel niet de TouchWiz interface van Samsung draaien. Tevens zal deze speciale versie door Google zelf voorzien worden van updates.

“Samsung Galaxy S4 Google Edition”galaxy-s4

Naar verluid krijgt deze Galaxy S4 Google Edition op hetzelfde moment de updates wanneer dat ook voor de Nexus toestellen het geval is. Google stelt gebruikers van het toestel in staat om relatief eenvoudig custom roms te flashen aangezien de bootloader standaard niet vergrendeld is. Aangezien de verschillende Galaxy S4 toestellen hardwarematig niet van elkaar verschillen is het erg aannemelijk dat een stock-versie van Android ook op de eerder verschenen Galaxy toestellen zal werken. Dit zolang de bootloader niet vergrendeld is.

Te koop in de Play Store

De variant van de zoekmachinegigant zal op 26 juni verkocht worden via de Play Store. De prijs die voor het toestel betaald moet worden is 649 dollar. Op het moment van schrijven is alleen bekend dat het toestel op de markt wordt gebracht in de Verenigde Staten. De vraag of het toestel in deze vorm  ook naar Europa komt blijft voorlopig nog even onbeantwoord.

Muziek luisteren op de S4

De Galaxy S4 blijkt een uitermate geschikt toestel om muziek mee te luisteren. Naar eigen zeggen heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant goed geluisterd naar de wensen van de gebruiker en deze meegenomen bij het ontwerpen van haar nieuwste vlaggenschip. De S4 kent tal van functies die het luisteren naar muziek met dit toestel erg aangenaam maken. De feature Group Play (zie onderstaand filmpje) is hierbij erg interessant.

Group Play maakt het mogelijk dat maximaal 8 toestellen tegelijkertijd dezelfde muziek kunnen afspelen, wat natuurlijk zorgt voor een geweldig geluid! Daarnaast heeft het toestel minimaal 16 GB aan opslaggeheugen wat het natuurlijk ook erg geschikt maakt als moderne muziekdrager.

Tags:

Reacties zijn gesloten