Nieuws 23/11/2012 om 12:12

Nieuwe steun voor downloadverbod

De PvdA heeft laten weten dat het een downloadverbod steunt indien de eerder voorgestelde wetgeving zal worden versoepeld. Staatssecretaris Fred Teeven is content met de beslissing van de PvdA en hij gaat werken aan een nieuw voorstel.

Hoewel de PvdA in de verkiezingscampagne nog liet weten faliekant tegen een downloadverbod te zijn, lijkt de partij haar verkiezingsbelofte nu alweer vergeten. De partij stelt nu echter dat de thuiskopieheffing geen goed alternatief is en daarnaast zou er geen handel mogen plaatsvinden met illegaal verkregen materiaal.

De PvdA wil alleen achter mensen die handel drijven met illegaal materiaal aan gaan en mensen die voor eigen gebruik kopieën maken buiten schot houden. Ze laten het opstellen van het verbod echter over aan Teeven, die al eerder heeft bewezen met het individu weinig risico te houden.

Andere partijen hebben in een reactie al laten weten niet blij te zijn met het nieuwe standpunt van de PvdA. Het zou volgens hen niet mogelijk zijn om bij een downloadverbod het individu buiten schot te houden en zij zien de toekomst op dit gebied dan ook somber in.

Tags:

Reacties zijn gesloten