Nieuws 05/04/2013 om 11:01

Overal Foto’s

Camera computerNiet heel lang geleden was  het bijzonder dat je met je nieuwe digitale (!) camera foto’s maakte en deze binnen een paar minuten op je computer kon zetten. Dezelfde dag dat je ze hebt gemaakt zag je ze in groot formaat op de computer. Je kon ze bewerken, de mooiste selecteren en af laten drukken door de fotograaf.  Een paar jaar later kijken we hier niet meer van op en is het al bijna ouderwets.

Synchroniseren

Bestanden zijn tegenwoordig heel gemakkelijk te synchroniseren tussen verschillende apparaten. De trend die definitief de standaard lijkt te worden voor bestandsbeheer is de cloud (Pdf cloud computing). Alledaagse foto’s maak je met je telefoon want die heb je altijd bij de hand en er zitten goede camera’s in de nieuwste smartphones. De foto’s die je maakt met je telefoon worden automatisch gesynchroniseerd met je account als je verbinding maakt met een wifi netwerk en dan staan ze online opgeslagen. Op je computer, thuis en op je werk heb je bestanden die in de cloud staan bij de hand. Of het nu foto’s zijn, tekstbestanden of muziek, ook op je tablet en op elke computer zijn ze te openen en te delen als er internetverbinding is.

Geheugenkaart

Mocht je geen zin hebben om al je foto’s in de cloud te zetten, bijvoorbeeld in verband met privacy dan zijn er ook met geheugenkaartjes tegenwoordig veel mogelijkheden. De meest gebruikte geheugenkaarten in camera’s en telefoons zijn de Secure Digital cards, bekend als de SD-kaart, of de mini SD-kaartjes die in de meeste smartphones zitten.

SD kaart printerJe haalt de kaartjes gemakkelijk uit je telefoon of camera en kunt ze bijvoorbeeld in je tv doen, rechtstreeks met ingebouwde lezer of met een USB aangesloten lezer. Zo kun je meteen al je vakantiefoto’s op tv aan je vrienden laten zien. Of je stopt je kaartje in je computer, waardoor je ze zonder dat er een kabel aan te pas komt ook op je computer hebt staan. Je geheugenkaartje kun je ook gebruiken bij de fotograaf. Op veel plekken zijn  er selfservice apparaten waar je de geheugenkaart in stopt en je foto’s direct zelf selecteert en afdrukt. Heb je thuis een goede printer staan, dan kun je met fotopapier ook erg goede resultaten bereiken.

Tags:

Reacties zijn gesloten