Nieuws 18/10/2013 om 11:15

Sony staakt productie MiniDisc & richt zich op de toekomst

Sony heeft eerder dit jaar (ruim twintig jaar na de introductie van de MiniDisc) besloten dat het stopt met de productie van MiniDisc-spelers en daarmee zal het MiniDisc-formaat waarschijnlijk in de nabije toekomst alleen nog in onze gedachte voortleven. Hoewel de MiniDisc eigenlijk al jaren nauwelijks meer wordt gebruikt, is het toch jammer dat er definitief een einde aan dit tijdperk komt.

minidisc-ad

De MiniDisc

De MiniDisc was bij zijn introductie in 1997 een innovatief product waarmee hoogwaardige audio kon worden opgenomen en afgespeeld. Het was in vergelijking met de CD eigenlijk een superieur product, maar door hoge prijzen, het feit dat veel platenmaatschappijen hun medewerking weigerden te verlenen en de opkomst van de mp3 in het begin van de 21e eeuw werd de MiniDisc nooit de eerste keus bij de consument.

Innovatie

Sony laat zich echter niet van de wijs brengen door de tamelijk roemloze ondergang van de MiniDisc. Het bedrijf zet zich nog steeds in voor innovatie en doet dit op vele fronten. Zo produceert de Japanse elektronicagigant nog altijd innovatieve spelcomputers als de Playstation Vita die in Nederland werd ontvangen als beste handheld ooit, ligt de veelbelovende Playstation 4 volgende maand in de winkels, en bracht Sony met de Xperia Z een nieuwe serie van waterdichte high-end smartphones tot leven die zich naar de voorgrond heeft gevochten tussen het geweld van Apple & Samsung. Naar verwachting zal het in de toekomst dan ook wel weer goedkomen met Sony.

viral voor de release van de Playstation 4

Tags:

Reacties zijn gesloten